nadpis
login
DomůVandryJiné akceNástěnkaOdkazyStarý web

Vandry

Zpět do výběru kategorií
Zimní čundr 30.1 2009 - 1.2 2009

Z Obroku do Obroku

Tak tentokrát jedeme autem, tedy Mirek, Petr-Zdravotník, Žluťák a Honza, protože do Obroku se jinak nedá rozumně dostat. Cestou jsme samozřejmě povečeřeli v penzionu v Zakšíně. Srnčí guláš, prejt obou barev s bramborem a se zelím a jiné laskominy, každý si vybral dle chuti. Vše jako vždy výborné. Pak jsme popojeli na louku před Obrokem, zaparkovali vozidlo a vyrazili na Gaspáčo.

Příjemně nás překvapilo, že všude leželo pár centimetrů sněhu. Převis jsme našli bez problémů. Bylo zde připravené dřevo a tak oheň hořel ve chvíli. Od minule se tu nic nezměnilo – přepychové sezení, grilovací otočný rošt, spací boxy vystlané listím, prostě pětihvězdičkový převis. Navíc tu bylo až podezřele uklizeno. Asi tu před námi kempovali nějaké trampky, či co. Kolem ohně ani větvička, jako by to někdo uhrabal hrabičkami a zamet koštětem. Nadělali jsme dříví, poseděli u ohně, pozpívali a šli spát.

Ráno trochu sněžilo. Po snídani jsme vylezli na zelenou nad Gaspáčem a po ní došli ke Kostelíčku, přes Martinskou stěnu a slezli dolů do Dřevčic. Báli jsme se, aby nebylo u Adamců ve „škole“ zavřeno, ale měli jsme štěstí. Otevřeli cca. 3 minuty před naším příchodem. Hezká hospodská se na nás tvářila dost otráveně (nasadila na nás odpuzovací obličej číslo nejmíň 8 z deseti ksichtové stupnice), ale obsluha byla jinak vzorná. Jak hostů přibývalo, začala se i usmívat! Ohřáli jsme se (i když ze začátku topení moc netopilo), najedli, napojili a vydali se do tmy. Zpět na kopec a zase dolů, pod Zašitej. Nikde nebylo živáčka. V údolíčku bylo sněhu po kotníky, pod převisem dřevo ještě od minula, dokonce i Petrovy třísky. Nadělali jsme dříví, rozestlali jsme si a pak se veselili u ohně až přes půlnoc.

V noci sněžilo a tak ráno byla všude zimní pohádka. Za chvíli se mraky roztrhly a do té bílé krásy zasvítilo i sluníčko. Sice ještě moc vysoko nad obzor nevylezlo, ale co bychom chtěli na přelomu ledna a února. Trochu jsme se ještě ohřáli u ohně a uvařili snídani, zabalili a vydali se neporušeným sněhem k panelce. Po chvíli jsme z panelky odbočili vpravo a neznačenou cestou přes hřeben (přeťali jsme nahoře zelenou) jsme došli na louku před Obrokem a k autu. Bylo sice trochu zasněžené po noční chumelenici, ale bylo na svém místě. V dnešní době jeden neví.. „Nalodili“ jsme se na palubu a vyjeli směr Zakšín. Obvykle zde mají v neděli odpoledne zavřeno, ale měli jsme štěstí. Dnes bylo výjimečně otevřeno.Tož jsme zde opět zastavili na dobrý „gáblík“ a v pohodě zhodnotili akci. Musím říci, že kdo se nezúčastnil dost zaváhal. Mrzlo jen mírně a sněhu jsme si krásně užili. Už se těším na další čundr.

Honza

© Sprinkler 2007 - 2008| Nahoru| XHTML 1.0 Strict| Valid CSS