nadpis
login
DomůVandryJiné akceNástěnkaOdkazyStarý web

Vandry

Zpět do výběru kategorií
Novoroční čundr do Ráje 12.1 2001 - 14.1 2001

Tak a jedem. Sraz i nástup do vlaku včetně nákupů zásob proběhl v pohodě takže jsme všichni : Aleš, Honza, Vašek, Řezník a Sucháč. Zdravotník a Česťa přistoupí ve Vysočanech. Dokonce všichni sedíme a při řeči zjišťujeme, že se nejvíce těšíme na skvělou tlačenku u Vélů. Bohužel na Svijanské pivo se už tolik netěšíme, kromě Aleše. Spousta trempů vystupuje s námi v Turnově, ovšem jdou všichni směrem na Klokočky (příště tam vyrazíme i my).

A už si to šinem k Podhájí, kde proběhlo vřelé shledání s Lubošem i s jeho ženou a neprodleně usedáme k plným půllitrům, pozor, Aleš si dává dvanáctku. To ještě netuší, jak ho bude ráno bolet hlava, protože jich vypil sedm, možná že osm.Krásně jsme si u Vélů požvanili, nejvíce o potápění. Přesun od Vélů na Kozlov proběhl bez bloudění a bez úrazů.

Ráno na Kozlově je počasí jako vystřižené, sněhu je jen tak pocukrováno. Zima je však dostačující : -7 stupňů Celsia. Čímž pádem nám nechce hořet dřevo, zato pivo je skvěle vychlazené. Po vydatné snídani vyrážíme na Valdštejn. Aleš zdržuje a snídá až ve dvanáct a to byla možná příčina, proč nás tam potkal Brouček z Brna. Protože nepotkal žádné jiné čundráky, šel na Věžák s námi.

Aleš sice měl s sebou kytaru, ale od začátku mě to bylo nějak podezřelé, protože to nebyl jeho futrál. Když se pod převisem rozhořel pořádný oheň, tak Aleš kytaru přiložil. Hořela velmi impozantně (jsme zvědavi na fotky). Večer se opět vydařil. Aleš, Mirek i Zdravotník se střídali u zbylé kytary a Zdravotník se pěkně namazal.

Brouček nevěděl, ke které sekci se má přiklonit a tak se střídavě přikláněl k rumové i fernetové. To co nám pak předvedl stálo za to. Škoda, že se nám nepovedlo zaznamenat na film jeho ukázkový pád do ohně. Naštěstí jsme ho okamžitě vytáhli. Už víme, proč má maskáče samou záplatu. Pivo má správnou teplotu a musíme ho i ohřívat.

Ráno je opět příjemné a poetické. Broček už má přezdívku "BROK". Kouří jednu cigaretu za druhou, ovšem nikoliv svoje. Balíme a po lehké snídani odcházíme přes zamrzlý rybník na oběd na Vidláku. Všichni si dáváme prima baštu a Krušovice. Aleš čajíček a Brok nic, protože mu došly prachy, nakonec mu Vašek koupil pivo. Po příjemné procházce odjíždíme z Borku do Turnova pak do Prahy a Sucháč do Plzně. Broučka zanecháváme osudu v restauraci na Vidláku.

Čundr se opět vydařil.

Zdravotník

© Sprinkler 2007 - 2008| Nahoru| XHTML 1.0 Strict| Valid CSS